Jeugdhonk de Mare

Het Jeugdhonk van Noord Deurningen is een vrijwilligersorganisatie binnen Kulturhus De Mare. Het Jeugdhonk streeft, naast het bieden van een aantrekkelijk programma voor 12-16 jarigen, naar een hoger doel namelijk: het voorkomen van leegloop van deze prachtige plattelandskern en creëren/vasthouden van het saamhorigheidsgevoel binnen de kern.

Elke 3 weken wordt er voor de jeugd van Noord Deurningen een activiteit georganiseerd, met aan het einde van elk seizoen een slotfeest. De activiteiten zijn elke keer weer anders, enkele voorbeelden van al georganiseerde activiteiten zijn:

 
-          Slangenavond
-          Taarten van Abel
-          Halloween avond
-          Waterskiën
-          Game-night
-          Wedden dat je dit niet durft…!
-          Bingo in het bejaardenhuis
-          Gooien met Oma’s
-          Mix it up

 

Het bestuur van het Jeugdhonk streeft er naar om tegen zo laag mogelijke kosten deze  activiteiten te organiseren zodat er voor de ouders van de jeugd -meestal- geen kosten aan zijn verbonden. In 2009 won het Jeugdhonk de vrijwilligersprijs van de Gemeente Dinkelland, “Lokaal compliment” en in 2012 wonnen zij het predicaat Kern met Pit van de Koninklijke Heidemaatschappij.

 

Het bestuur van het Jeugdhonk Noord Deurningen bestaat uit: Annet Veldscholten, Femke Lansink, Jurre Bosgoed, Nick Pikkemaat, Rian Krabbe, Richard Lucas en Ronald Bodde.