Stichting Dorpscommissie Noord-Deurningen

 

Na de feesten in Denekamp ter ere van het 700-jarige bestaan in 1977 ontstond er het idee om ook in Noord Deurningen een jaarlijks terugkerend dorpsfeest te organiseren. In het eerste jaar was het nog maar kleinschalig maar het dorpsfeest was geboren en tot op de dag van vandaag een jaarlijks terugkerend evenement.

 

Om de organisatie goed te laten verlopen is de dorpscommissie destijds opgericht, die in een later stadium tot een stichting is geworden. Het hoofddoel van de dorpscommissie is nog altijd het organiseren van het dorpsfeest in Noord Deurningen. Traditiegetrouw vind deze plaats in het eerste weekend van juni, tenzij in dit weekend Pinksteren valt. Ook is al deze jaren het feest op dezelfde plek gehouden, namelijk op de parkeerplaats bij de kerk.

 

Het feest kenmerkt zich door de betrokkenheid van de dorpsbewoners waarbij voor jong en oud iets georganiseerd wordt. Zo wordt de vrijdagavond ingevuld met spellen voor jong en oud, is de zaterdagmorgen ingevuld voor de allerjongsten, de zaterdagmiddag bestaat uit een playbackshow voor de iets oudere jeugd en ’s avond is er een feestavond met een creatieve invulling van de verschillende buurten. Dit onderdeel maakt deel uit van de “Battle of Noord Deurningen”. Zondagmorgen gaat deze Battle dan verder met verschillende spellen die rondom de tent plaatsvinden, waarna afsluitend het fruhshoppen in de tent nog wel even doorgaat. Ook is er zondags een mooie draaimolen aanwezig waarin de kinderen naar hartenlust gratis gebruik van mogen maken. Tevens is er een springkussen aanwezig.

Het bestuur van de Stichting “Dorpscommissie” bestaat uit 10 tot 12 leden die voor een bepaalde periode worden benoemd. Het dorpsfeest wordt georganiseerd met behulp van de KPJ. De Stichting Dorpscommissie is verantwoordelijk voor de organisatie en de leden van de KPJ voor de catering. 

Ook organiseert de stichting dorpscommissie jaarlijks ook een fietstocht voor jong en oud. Tijdens de fietstocht passeert men zeer mooie plekjes in de grensstreek. Deze fietstocht vindt jaarlijks plaats op een zondag kort na de zomervakantie.

Bestuur

Naam

Functie

Randy oude Engberink

Voorzitter

Arnold Kuiper

Secretaris

Nathaly Lucas

Penningmeester

Sanne Lansink

2e penningmeester

Erik Kuiper

bestuurslid

Mark Tijans

bestuurslid

Mark Pot

bestuurslid

 

Edwin Rekers

bestuurslid

Rick Bodde

bestuurslid

Ronny Waaijer

bestuurslid