60-plus kan een balletje trappen bij DTC !

Geplaatst op 15-03-2018, 00:06
60-plus kan een balletje trappen bij DTC !

Vanaf donderdagmiddag 5 april om 14:00 uur wordt er na een winterstop in Lattrop weer gestart met Walking Football!

Bij Walking Football wordt getracht om mensen die lang niet meer hebben gevoetbald, via een andere variant weer enthousiast te maken voor deelname aan de sport. Deze activiteit vindt plaats op het voetbalveld bij voetbalvereniging DTC07.

Walking Football is een variant op het reguliere voetbal en is afkomstig uit Engeland. Bij dit speltype mag er alleen gewandeld worden, er wordt dus niet gerend. Dit is om blessures te voorkomen en iedereen de mogelijkheid te bieden mee te kunnen doen. Er wordt 4 tegen 4 of 7 tegen 7 gespeeld, zonder keepers. Er mogen geen slidings gemaakt worden, de bal mag niet boven heuphoogte komen en lichamelijk contact is niet toegestaan. Op deze manier wordt de nadruk meer gelegd op het spelplezier en is het de perfecte variant voor mensen die lang niet meer gevoetbald hebben of pas op latere leeftijd willen beginnen met voetbal. Bewegen, plezier en gezelligheid staan tijdens deze activiteit voorop!

Iedereen die graag mee wil doen is welkom. We zijn op zoek naar liefhebbers die vanwege hun fysieke gesteldheid niet (meer) op een heel veld voetballen of niet een heel seizoen vast willen zitten aan wekelijkse competitieverplichtingen. Deze voetbalvorm is een ideale oplossing voor spelers die om uiteenlopende redenen stoppen of nooit zijn begonnen met voetbal.

De intensiteit wordt volledig afgestemd op deelname door ouderen. Tijdens de anderhalf uur wordt er gestart met een warming-up,  daarna wordt er Walking Football gespeeld met  tussendoor een rustmoment. Na afloop van de activiteit is er voor iedereen gelegenheid om gezellig een drankje te drinken.

De activiteit is vrijblijvend en gratis.  

Aanmelden
Wanneer u enthousiast bent, zin heeft om een beetje te bewegen en houdt van gezelligheid: kom dan gerust kijken of doe een proefles mee! Voor meer informatie wilt, kunt u contact opnemen met Milja Kleissen (06-23751145)