Drie doldwaze dagen Zoekecarnaval Noord-Deurningen.

Geplaatst op 27-01-2016, 15:20

Afgelopen weekend stond  Noord- Deurningen weer in het teken van het altijd gezellige en spontane Zoeke carnaval . De aftrap was op vrijdagavond met het uitkomen van de twee nieuwe hoogheden prins Nicky 1e en zijn sik Niek  in het dagelijks leven beter bekent als Nicky oude Engberink en Niek Westerhof. Onder muzikale  begeleiding van de zoekeblaosers werden ze op spectaculaire  manier aan het massale publiek bekent gemaakt. Het motto van de zoekeprins en zijn sik, “ met disse twee coureurs aan de top, zet wie carnaval bie’n boer op de kop” werd  waargemaakt want er werd samen met de casanova’s en een enkele greune kottelpeer nog tot in de late uurtjes door gefeest.

Zaterdag was het tijd voor het onderhand alom bekende Zoekegala. De sporthal van de Mare werd omgetoverd tot een waar feestpaleis  met plek voor driehonderd personen, deze konden genieten van een mix van playback, buuts en zang acts op een unieke manier aan mekaar gepraat door de  galapresident Alfons Bodde en muzikaal begeleid door een fantastische voor deze avond speciaal samengestelde  Zoekegalaband. Goed verzorgde playback acts  werden gebracht door de jongeren van de kpj met Petticoat en de de koale kant dit werd vertolkt  door vijf heren van mekkelflits, die met hun act bijna uit de kleren gingen. Mark Kip en Eric Veldscholten als de anknooijers zette een dol komische show neer als illusionisten.  Schitterend was ook weer  Renate Stevelink  als Toos met haar camping. Heidetoosje nam diverse lokale personen op haar eigen wijze op de korrel. Marthijn Blokhuis alias Jens uut Jenskeveld  kreeg de lachers op zijn hand met dol-dwaze avonturen die hij mee maakte in ons grensgebied.  Voor de verandering deden  Wim Baalhuis als Frits Vogelvrij en Theo Johannink als Stekkel dit jaar samen een buut als Stekkelfrits. Ze gingen samen op vakantie dat daar de nodige voorbereiding voor nodig zijn bleek wel uit hun komische verhalen.  De zang werd  voortreffelijk verzorgd  en allemaal live gezongen door de zusjes Krista en Jorieke Blokhuis en Karen Groeneveld. Het themakoor van Noord-Deurningen bracht als thematoppers de zaal in beweging met een medley van schitterende Nederlandstalige liedjes.  De laatste Zang act was zoals  gewoonlijk voor de Noord-Deurninger zangerknaben die samen met de zoekegalaband een prachtige Tiroler medley ten gehore brachten. Het finalelied werd gebracht door de zoekeblaosers samen met de zoekegalaband.  Gezien het enthousiasme en de reacties vanuit de zaal  kunnen we terug kijken op een geweldig gala.

Zondag was er dan de opening van de residentie de Zoeke met daarna het totaal carnaval.                 De Prins en sik kregen van hun crosskameraden een hofauto aangeboden. Samen met de Greune Kottelpeer’n ,  Nachtuulkes en de EL.Casanova,s werd dit een onvergetelijk feest.  In een bomvolle Zoeke  werd dan ook tot in de late uurtjes door gefeest,  al met al kunnen we in Noord-Deurningen terug kijken op weer een heel geslaagd carnavalsweekend.