De Boerderijcampus heeft een droom…

Geplaatst op 16-01-2016, 16:16

In september 2015 ontving de Boerderijcampus in Tilligte de eervolle titel ‘Meest succesvolle ondernemer van het jaar’ in de categorie zorgboerderij. Nu maken ze kans op de nationale titel! Als ze deze eervolle titel in de wacht slepen, ontvangen ze een groot geldbedrag: € 100.000. Stel je eens voor wat ze daarmee kunnen doen. Ze weten het wel: ze schaffen daarmee een tillift met huifbed aan voor hun bewoners. Tijdens een ritje met een huifbed ervaren spastische mensen een zeldzaam moment van ontspanning. Dat gun jij ze toch ook? Help ze daarom om hun droom waar te maken!

Hoe kun je ze helpen?

Door zo veel mogelijk stemmen te halen, kunnen ze bij de eerste 5 genomineerden komen. Een deskundige jury bepaalt dan uiteindelijk de winnaar. Help jij ons mee om in de Top 5 te komen? Zo werkt het:

  • Sms NBSA [spatie] 4916 naar 4422. Stemmen is gratis. We hebben je stem hard nodig!
  • Je kunt stemmen van zondag 10 januari 00:00 uur tot zaterdag 16 januari 2016 23.59 uur. Alleen de stemmen binnen deze periode tellen mee.
  • De unieke stemmen van elk bedrijf worden geteld, elke stem telt dus één keer. Ze hebben dus zoveel mogelijk verschillende stemmen nodig.
  • De vijf bedrijven met de meeste stemmen komen in de finale en maken hiermee kans op de Nationale Business Succes Award 2015.
  • Kijk op de website succesaward.nl voor meer informatie.

Wat is een huifbed en tillift?

Stel je eens voor dat je spastisch bent. Je spieren maken ongecontroleerde bewegingen of verkrampen continu. Lekker even ontspannen is er vaak niet bij. Het lichaam laat je immers nooit met rust. Gelukkig bestaat er zoiets als een huifbed. Tijdens een ritje met een huifbed ervaren spastische mensen een zeldzaam moment van ontspanning. Ook meervoudig lichamelijk gehandicapten krijgen op deze manier de zo broodnodige beweging.

Een huifbed is een stalen constructie waartussen twee paarden lopen. Tussen de paarden wordt een zeil gespannen waarop de deelnemer kan liggen. Door de beweging van de paarden, de warmte en de sfeer werkt een huifbed ontspannend en masserend. Plezier en stimulering van het lichaam komen samen tijdens een ontspannen ritje. Om de deelnemer in het huifbed te leggen, is een tillift erg wenselijk. Daarmee kunnen meervoudig gehandicapten zonder zware inspanning van de begeleiders vanuit de rolstoel in het huifbed getild worden.