77 jaar vrijheid

Geplaatst op 30-04-2022, 15:16
77 jaar vrijheid
77 jaar vrijheid

Twee jaar na 75 jaar bevrijd te zijn, gaan we dit in Noord Deurningen vieren! De toestand in de wereld maakt ons duidelijk dat we blij mogen zijn om in een bevrijd land te leven.
In het weekend van 21 en 22 mei is er een mooi programma samengesteld:

We beginnen zaterdagavond 21 mei om 19.30 uur met een communieviering in de kerk, met als thema: 77 jaar vrijheid. Na afloop van de viering staat er een kopje koffie/thee voor jullie klaar. Voor de kinderen is er ranja.

Zondag 22 mei om 10.00 uur komt Bertie Borggreve in de Mare. Hij laat een tiental filmpjes met introducties zien van zijn nieuwste film 'Denekamp in oorlogstijd deel 2'. Tal van oorlog voorwerpen zijn op dat moment te bewonderen. Speciaal heeft hij een film gemaakt over de Amstrong Withworth Whitley. Dit is de bommenwerper die neergehaald is in het Bonkenbroek. Elk jaar wordt deze gebeurtenis door de schoolkinderen, met een samenkomst en bloemlegging bij het monument in het Bonkenbroek herdacht. Om 12.00 uur is er een brunch in de Mare. Hiervoor moeten jullie je aanmelden. Dat kan op dinsdag ’s ochtends en ’s avonds, en woensdag- en donderdagavond als de Mare geopend is. De kosten voor de brunch zijn: 5 euro voor volwassenen en 3 euro voor basisschoolkinderen. Je moet je opgeven vóór 14 mei.

Diezelfde zondag is er een familiefietstocht, georganiseerd door de dorpscommissie. Vertrek vanaf 13.00 uur bij de Mare. Deze fietsroute gaat langs de verschillende oorlogsmonumenten in Denekamp.

Willibrordschool 60 jaar
Ook bestaat basisschool de Willibrord ruim 60 jaar en viert dit weekend hun jubileum met een open huis. Vanaf 16.00 uur kun je een kijkje in school nemen en de verschillen bekijken tussen het onderwijs toen en nu.

We zien jullie graag op 21 en 22 mei!

DOWNLOAD HIER DE FLYER (.jpg)

DOWNLOAD HIER HET PROGRAMMA (.jpg)