Caritas oproep

Geplaatst op 23-01-2020, 22:07
De Caritas biedt hulp en ondersteuning aan individuele personen en of families in nood binnen de parochie grenzen. Hierbij kun je denken aan het aanschaffen van een wasmachine, een fiets, huisraad, bijzondere ziekte kosten en dergelijke. Mochten gemeentelijke of andere instanties je niet meer kunnen helpen kun je een beroep op de Caritas doen.

Het afgelopen jaar hebben we weer kunnen voorzien in noodzakelijke voorzieningen, zoals vloerbedekking, een fornuis, een stofzuiger, kleding, bijdrage in medische kosten en ga zo maar door. Dit kunnen wij realiseren door giften die wij ontvangen. Zeker in deze tijd, al trekt de economie aan, zijn er nog steeds mensen die de eindjes aan elkaar moeten knopen. Houd je oren en ogen open voor de nood van anderen. Weet dat wij als Caritas kunnen helpen als mensen hulp nodig hebben. Wij zijn bereikbaar via onze website, rechtstreeks of via onze Pastores binnen de Parochie. Uit alle locaties van de parochies zit er een vertegenwoordiger in het Caritasbestuur.

Voor Noord Deurningen zijn we nog op zoek naar een geschikte kandidaat. We komen 5 keer per jaar bij elkaar met ons bestuur. Daarnaast zijn er momenten dat we in uitvoering zijn met het beantwoorden van een hulpvraag. Dat kan zijn dat we boodschappen doen voor een aanvraag of op zoek zijn naar een geschikte fiets of wasmachine. Dit doen we allemaal in overleg met onze bestuursleden. Wil je je inzetten voor mensen in nood, dan is dit je kans. Het zal niet veel van je tijd kosten maar de dank is groot! Het is een dankbare en leuke taak die je kunt vervullen als bestuurslid bij de Caritas.

Mocht je nog vragen hebben of je wilt je aanmelden als bestuurslid dan kun je contact opnemen met Jolijn Grote Punt tel: 0646534485 of mailen naar Jolijngp@hotmail.com

Namens Caritas Lumen Christi
Jolijn Grote Punt (voorzitter)